Pacienții cu afecțiuni nefrologice reprezintă una din categoriile cu risc înalt de a contacta infecția cu noul coronavirus și de a dezvolta complicații potențial amenințătoare de viață în evoluție. Pentru a reuși să dimineze cât mai mult aceste riscuri, Societatea Română de Nefrologie pune la dispoziție pe site-ul societății materiale informative și o sinteză a studiilor disponibile până în prezent care au inclus pacienți în program de dializă sau cu transplant renal.

De asemenea, este disponibil spre consultare și un set de recomandări pentru prevenția, reducerea și izolarea în situația emergentei pandemii SARS-CoV-2 (COVID-19) în centrele de hemodializă.

“În speranța că vom putea ajuta acești pacienți, vă rog să vă înscrieți pe platforma Societății Europene de Nefrologie ERA-EDTA pentru a putea raporta și evalua evoluția pacienților COVID-19 pozitiv. În acest moment orice informație suplimentară despre această categorie de pacienți poate fi de ajutor și poate salva ulterior vieți!”, a declarat Prof. Adrian Covic, Președintele Societății Române de Nefrologie.