În fiecare dintre noi există un mecanism străvechi care elimină toxinele, declanșează arderea grăsimilor și protejează celulele de stresul oxidativ, împiedicându-le să devină canceroase. Fenomenul se numește autofagie, iar când funcționează, acest proces complex nu doar că ne ajută să evităm tot felul de boli — de la diabet la demență — și să trăim o viață sănătoasă, dar încetinește și procesul de îmbătrânire.

Dar cum putem activa autofagia prin dietă? Cât de des ar trebui să postim și pentru cât timp? Ar trebui să nu mâncăm deloc sau să ne limităm doar la anumiți macronutrienți?

Sprijinindu-se pe o mulțime de date științifice, volumul de față răspunde la aceste întrebări și la multe altele. În plus, include și numeroase recomandări și idei practice pentru rezultate durabile, explicând în detaliu pe ce anume se bazează dieta ketogenică.

James W. Clement a devenit cunoscut în lumea științifică prin studiul dedicat supercentenarilor, inițiat în 2010, alături de prof. George M. Church de la Facultatea de Medicină de la Harvard. Este interesat în principal de cercetările biomedicale avansate, care să-i ajute pe oameni să trăiască mai mult, mai sănătos și să întârzie procesul de îmbătrânire.

Carte poate fi găsită pe: https://www.litera.ro/reseteaza-ti-metabolismul.