Dacă nu respirăm corect nu asigurăm oxigenul necesar arderilor din celule și intervenim în metabolismul celular, care ne oferă energia atât pentru activitatea fizică, cât și pentru cea intelectuală”a atras atenția conf. univ. dr. Paraschiva Postolache în cadrul intervenției sale din webinarul Caspa.ro cu tema ”Air 7 – vitamina plămânilor și bolile cronice”. Aceasta a evidențiat importanța vitală a sănătății plămânilor și a sistemului respirator, subliniind că ”prevenția bolilor respiratorii și adoptarea unui tratament adecvat atunci când este necesar, sunt cheia pentru menținerea sănătății și calității vieții”.

Webinarul Caspa.ro dedicat sănătății sistemului respirator a fost organizat online, luni 26 februarie, cu susținerea partenerului Green Splid, compania care pune la dispoziția pacienților și a medicilor instrumente care să faciliteze terapia și monitorizarea la distanță a pacienților cronici.

Conf. Univ. Dr. Paraschiva Postolache a atras atenția și asupra importanței unei alimentații corecte, arătând că ”consumul adecvat de alimente bogate în minerale, vitamine și microelemente este esențial pentru menținerea sănătății sistemului respirator și a întregului organism. Totuși, condițiile actuale de viață și alimentație aduc cu sine provocări în asigurarea unei diete echilibrate și sănătoase și doar 2% din populația globului se alimentează corect și are o dietă echilibrată. Din acest motiv e necesar să suplimentăm aportul de substanțe nutritive, iar Air7 are avantajul de a include în combinație 7 substanțe farmacologic active, inclusiv vitamina C, vitamina D3 și quercetinul, care sprijină sistemul imunitar și ajută la tratarea bolilor cronice respiratorii, precum bronșita cronică sau astmul bronșic”.

Avantajele Air 7

Vitamina plămânilor – Air 7 oferă multiple avantaje, printre care administrarea simplificată, pentru că toate cele 7 componente sunt încorporate într-o singură capsulă, alături de aderență crescută la tratament, eficacitate și eficiență în tratarea bolilor cronice respiratorii și un preț accesibil.

Air 7 poate fi utilizat atât preventiv, pentru întărirea imunității și prevenirea afecțiunilor respiratorii și a altor boli cronice, cât și ca tratament adjuvant în combinație cu terapiile de bază recomandate de medic. Suplimentul Air 7 poate fi util și în afecțiunile căilor respiratorii superioare, alergiile și alte condiții de sănătate, contribuind la reducerea simptomelor și îmbunătățirea stării generale de sănătate. Pentru pacienții cu boli cronice sau multiple afecțiuni, este recomandată consultarea medicului pentru stabilirea dozei și a intervalului de administrare.

Invitatul special al întâlnirii Caspa.ro din 26 februarie, conf. dr. Paraschiva Postolache a vorbit și despre programele de reabilitare și recuperare respiratorie, prezentând avantajele acestora, respectiv îmbunătățirea calității vieții și a funcției pulmonare și reducerea simptomelor, uneori până la dispariție, inclusiv a anxietății și depresiei, prin activitate fizică și educație medicală de grup.

Iar îndemnul său final către toți participanții la webinar a fost următorul: ”Este foarte important să respirăm corect și să ne asigurăm sănătatea aparatului respirator, în fiecare zi și în fiecare anotimp. Încercați să mâncați sănătos, renunțați la fumat, iar când simțiți că nu mai puteți respira bine sau că obosiți, nu ezitați să mergeți la medic”.

Despre Caspa – Comunitatea Asociațiilor de Pacienți 

Dezvoltată de Oameni și Companii din anul 2015, cu scopul de a sprijini și de a crește vizibilitatea comunității de pacienți din România, comunitatea CASPA a reușit reunirea membrilor săi în 9 ediții ale conferințelor naționale și mai bine de 40 dezbateri profesionale, online sau offline. Din anul 2017 comunitatea beneficiază de propria platformă digitală, www.caspa.ro. 

Rămâneți conectați la activitățile comunității abonându-vă la newsletterul săptămânal Caspa.ro. aici: https://www.caspa.ro/newsletter/ sau urmărindu-ne pagina de Facebook sau Linkedin.