În Săptămâna Supraviețuitorilor de Cancer, ”Rețeaua Binelui” se alătură eforturilor de conștientizare a provocărilor cu care se confruntă supraviețuitorii de cancer. Totodată sprijină demersurile pentru prevenirea și depistarea precoce a cancerului de sân și colorectal, două dintre cele mai frecvente neoplasme din România.

“Rețeaua Binelui” este o platformă online, cu acces gratuit, dedicată atât pacienților cu afecțiuni oncologice, cât și aparținătorilor și publicului larg, interesat de prevenirea și tratarea acestor patologii. Oferă audienței interesate informații utile, concrete și coerente despre cele două tipuri de cancer, prezentate într-o manieră simplificată. Platforma încurajează prevenția prin controlul factorilor de risc și a investigațiilor de screening – testul imunochimic FIT pentru cancerului colorectal și mamografie pentru cancerul de sân.

“Rețeaua Binelui” oferă acces la o echipă de experți din diverse specialități care prezintă pacienților o perspectivă 360, integrată, asupra afecțiunilor oncologice. Toate societățile științifice internaționale recomandă abordarea cancerului într-o manieră multidisciplinară, iar ”Rețeaua Binelui” se bucură de colaborarea unei echipe formate din medici oncologi, medici radiologi, medici chirurgi, medici geneticieni, medici anatomo-patologi, medici de familie, medici gastroenterologi, psiho-oncologi, nutriționiști și navigator de pacienți oncologici. Membrii echipei multidisciplinare comunică cu regularitate pentru a optimiza circuitul pacienților cu cancer de sân și colorectal. Astfel, diagnosticul se stabilește mai rapid și corect, tratamentul este unul personalizat.

”Am dezvoltat «Rețeaua Binelui» pentru ca tot mai mulți pacienți să poată deveni învingători ai cancerului de sân și colorectal. Ne-am preocupat să înțelegem nevoile pacienților cu afecțiuni oncologice si aparținătorilor acestora. Așa am înțeles în mod real barierele cu care se confruntă în procesul de reintegrare la o viață cât mai normală. Este esențial ca din echipa suport să facă parte un nutriționist și un psiholog, care își aduc expertiza de a îmbunătăți calitatea vieții pacienților. De asemenea, medicul de familie trebuie integrat în echipă, acesta fiind specialistul pe care pacienții îl accesează cel mai des și în care au mare încredere. Și pentru că ne aflăm în «Săptămâna Supraviețuitorilor de Cancer», salutăm inițiativa autorităților și eforturile comunității privind îmbunătățirea accesului la noi servicii medicale pentru managementul afecțiunilor oncologice. Doar lucrând împreună vom reuși să schimbăm statisticile sumbre privind incidența și mortalitatea cancerului în Romania”, afirmă Mihaela Cotîrlă, Fondator și Președinte al Asociației Suport pentru Educație și Sănătate.

”Rețeaua Binelui” este un proiect de responsabilitate socială dezvoltat de Asociația Suport pentru Educație și Sănătate (ASES), în parteneriat cu Clinicile Medicale LOTUS-MED din București și cu susținerea financiară a companiei Cordia, parte a grupului Futureal.