Rețeaua de sănătate Regina Maria a obținut certificarea internațională Top Employer, devenind singurul furnizor de servicii medicale private care deține această certificare în România.

„Ne bucurăm să fim recunoscuți drept unul dintre cei mai buni angajatori din România și să facem parte dintr-un grup select de companii care au în focus oamenii și echipele alături de care construiesc. Certificarea Internațională Top Employer validează calitatea inițiativelor dedicate dezvoltării și consolidării unei culturi organizaționale unice, cultură ce susține cele 5 valori care ne definesc și care stau la baza tuturor acțiunilor și deciziilor noastre”, a declarat Fady Chreih, CEO Regina Maria.

În prezent, în cadrul Regina Maria lucrează peste 11.000 de angajați și colaboratori pentru care s-a construit și consolidat de-a lungul anilor un întreg context organizațional care să-i determine să fie motivați și să susțină împreună excelența în servicii medicale.

De la sisteme dezvoltate în scopul creșterii performanței, până la proiecte și programe de dezvoltare personalizate, adaptate permanent pentru a fi în acord cu tendințele din piață și cu schimbările de paradigmă care pot apărea atât la nivel intern, cât și extern, totul a fost construit în sprijinul oamenilor din companie. În acest context, titlul de „Top Employer” dovedește maturitatea organizației și o plasează în topurile internaționale, alături de angajatori globali de prestigiu, recunoscând excelența în People Practices.

„Certificarea Top Employer reflectă impactul unui întreg ecosistem dedicat Oamenilor Reginei, la care lucrăm împreună de aproape 10 ani și care a fost gândit în acord cu misiunea, viziunea și direcția noastră strategică. Această recunoaștere internațională confirmă, o dată în plus, rolul strategic al HR-ului în dezvoltarea organizației noastre și validează preocuparea noastră permanentă pentru promovarea unei culturi a leadershipului de tip constructiv-colaborativ, o cultură ce susține valorile noastre comune, focusată pe învățarea continuă și adaptarea la schimbările permanente ale pieței”, susține Irina Șomănescu, Director de Resurse Umane, Regina Maria.

Procesul de obținere a certificării Top Employer a presupus aproape patru luni de pregătire și derularea unei ample etape de evaluare, realizate de către auditorul extern, care a acoperit multiple arii din HR, precum: People Strategy, Work Environment, Talent Acquisition, Learning, Diversity, Equity & Inclusion, Wellbeing.

Programul Top Employers Institute certifică organizațiile pe baza participării și a rezultatelor sondajului lor privind cele mai bune practici în domeniul resurselor umane. În 2024, Top Employers Institute a certificat peste 2.300 de organizații din 121 de țări.