Accesul pacienților cu scleroză multiplă la tratament într-un mod cât mai facil cu putință, în această perioadă a pandemiei de COVID-19 este esențial, sunt de părere reprezentanții asociațiilor de pacienți.

În cadrul dezbaterii online ,,Multiple Sclerosis 360”, organizată de redacția 360medical.ro, Rozalina Lăpădatu, președintele Asociației Pacienților cu Afecțiuni Autoimune (APAA) a vorbit despre Subprogramul de tratament al sclerozei multiple, care în opinia sa ar trebui să fie mai larg și să cuprindă mai multe servicii medicale, dar și despre necesitatea actualizării protocoalelor terapeutice pentru ca persoanele cu scleroză multiplă din România să poată avea accea la noi tratamente.

,,Avem pacienți care vin de la sute de kilometri doar ca să își ridice medicația de la spital. Din păcate, la pacienții cu scleroză multiplă nu se poate aplica telemedicina pentru simplu motiv că ei nu pot vorbi cu un medic care să le prescrie o rețetă, pe care să o primească pe mail și să se ducă să își ridice medicamentul din farmacie. Ei trebuie să se ducă fizic în spital și să își ridice medicamentele”, a precizat Rozalina Lăpădatu, președintele APAA.

 

 

Materialul integral pe www.360medical.ro