Aproape 250 de alergători, cel puțin 2000 de kilometri parcurși, 6 workshop-uri și mai mult de 1000 de participanți: acestea sunt cifrele ediției din 2024 ale festivalului sănătății Run to the Hills, organizat la Crasna – Sălaj, la finalul lunii iunie.

Festivalul Run to the Hills a fost un eveniment despre sănătate, comunitate, implicare. Cei 250 participanți la concursul de alergare au descoperit frumusețea naturii din împrejurimile Crasnei, s-au bucurat împreună de vibrația publicului, împreună cu producători locali, susținători și parteneri. Cei care nu s-au încumetat să alerge, mai bine de 1000 participanți, au avut ocazia de a se informa corect de la medici și lideri motivaționali despre teme diferite legate de sănătate și principii de viață sănătoasă.

Scopul principal al festivalului Run to the Hills este de a prezenta valorile identitare ale comunei Crasna şi ale județului Sălaj, precum şi de a promova stilul de viață sănătos, sportul, istoria şi cultura din Țara Silvaniei. Zestrea Silvană a fost  transpusă la această ediție, printr-o zonă de desfășurare a concursului deosebită, pornind de pe malurile râului Crasna, de la Centrul de echitație Táltos, către dealurile cu vie și beciurile tradiționale ale comunității din Crasna, traversând zona împădurită din jurul lacului Vârșolț, cu întoarcere spre centrul comunei Crasna.

Iar surprizele pregătite de organizatori pentru toți cei prezenți au continuat cu: zbor cu deltaplanul, echitație la Centrul de echitație Táltoș, vizitare de obiective istorice, plimbări cu trenulețul, gastronomie tradițională și alte surprize neașteptate.

 

Târgul cu meșteri și producători locali – Back to the roots, organizat în paralel cu concursul de alergare, a găzduit meșteri și producători locali din Țara Silvaniei, iar vizitatorii au putut descoperi și achiziționa produse tradiționale, obiecte de artizanat sau delicatese locale.

 

Simpozioanele  despre sănătate – Holistic Health au completat experiența. Aceste sesiuni au acoperit subiecte diverse, de la nutriție și stil de viață activ, până la tehnici de reducere a stresului și echilibrul între corp și minte, iar prezentările au fost  susținute de experți în domeniu.

 

Evenimentul a fost organizat de către  Consiliul Județean Sălaj, A.D.I. Țara Silvaniei, Asociația Silvafun Crasna, Asociația Zestrea Silvană și Primăria Crasna și susținut de partenerii: Alphega Farmacie, Farmacia Remedium, Worwag Pharma, Fibrex, Olecom, Mobila Kiraly și Centrul de echitație Lovarda.

O imagine de ansamblu asupra festivalului Run to the Hills din acest an este disponibilă în scurtul video de aici: https://www.facebook.com/watch/?v=468708089227187.