Săptămâna Mondială a Continenței  este o inițiativă anuală cu scopul principal de sensibilizare cu privire la problemele legate de incontinență. Ziua Mondială a Continenței a fost inițiată in 2008 la Cairo. Aceasta a devenit Săptămâna Mondială a Continenței  în iunie 2009, cu activități dezvoltate la nivel mondial.

Săptămâna Mondială a Continenței  are loc întotdeauna în cursul lunii iunie.

Incontinența este scurgerea nedorită și involuntară de urină sau scaun. Incontinența este o afecțiune sensibilă care afectează aproximativ 400 de milioane de oameni din întreaga lume. Istoric, afecțiunile care afectează vezica și intestinul au fost adesea subiecțe inconfortabile sau „tabu” și, în consecință, aceste afecțiuni medicale nu au fost raportate și sub-diagnosticate. Sondajele au arătat că mai puțin de 40% dintre persoanele cu incontinență urinară menționează problema medicului, iar această cifră este cu atât mai mare pentru cei cu incontinență intestinală. Aceste condiții au fost tratate necorespunzător și au fost tratate în mod inadecvat de către profesioniștii in domeniu, în ciuda impactului substanțial asupra sănătății individuale, stimei de sine și calității vieții.

Incontinenţa urinară este definită prin pierderea involuntară a urinei, ce este catalogată drept un simptom şi nu un diagnostic. Deşi poate fi de mai multe feluri, incontinenţa urinară de efort este de departe cea mai des întâlnită afecţiune de acest tip şi apare, de obicei, în urma unui efort brusc precum tusea, strănutul sau ridicarea de greutăţi, acţiuni care supun vezica urinară unei presiuni.

Statisticile internaţionale estimează că afecţiunea poate apărea la orice vârstă, dar este mai frecventă la vârstnici şi la femei, afectând aproape 30% din femei şi 15% din bărbaţi, după vârsta de 65 de ani.

În România nu există statistici clare cu privire la persoanele afectate de incontinența urinară. Există câteva studii care arată că aproximativ 18% dintre româncele cu vârsta peste 40 de ani suferă de incontinenţă urinară. Desi 98% dintre femeile care pierd urină constant sunt îngrozite de acest fapt, doar un sfert dintre ele se adresază medicului pentru tratament.

Incontinenţa poate fi tratată, frecvent vindecată şi ÎNTOTDEAUNA stăpânită. Îngrijirea personalizată ar trebui să urmărească menținerea sau refacerea continenței sau gestionarea incontinenței cu produse făcute în acest scop.

Având în vedere acest lucru, Săptămâna Mondială a Continenței  încearcă să atragă atenția și să crească gradul de conștientizare a publicului cu privire la aceste condiții și să le ofere persoanelor încredere, să caute ajutor și să își îmbunătățească calitatea vieții.