Conferința națională a comunității asociațiilor de pacienți Caspa.ro se apropie iar programul din acest an include sesiuni speciale precum: Registrele de pacienți: instrumente pentru siguranța pacientului, Siguranța Pacienților prin Siguranța Medicamentelor, Siguranța pacientului psihiatric în sistemul de sănătate din România sau Standarde naționale și internaționale pentru siguranța pacienților. Pe parcursul celor două zile, vom aborda ”Siguranța pacientului”, tema principală a conferinței din perspective multiple și vom căuta, alături de invitați, soluții prin care să creștem nivelul de siguranță pentru toți pacienții din România.

Cea de-a zecea ediție a Conferinței Caspa.ro are loc săptămâna viitoare, în 16-17 noiembrie 2023, în București la Hotel Caro și va reuni reprezentanți ai asociațiilor din întreaga țară. Peste 100 participanți s-au înscris deja la conferință, iar dacă încă nu ați făcut asta deja, încă vă puteți înregistra utilizând formularul de aici.

Cine sunt speakerii Conferinței Caspa.ro

Pe agenda conferinței sunt incluse intervenții din partea E.S. Ramona Chiriac, Șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, consilierului prezidențial Diana Loreta Păun și europarlamentarului Cristian Bușoi, cel care conduce intergrupul Cancer din cadrul Parlamentului European.

Sesiunea ”Siguranța Pacientului prin Siguranța Medicamentului” se bucură de prezența unor invitați speciali recunoscuți, care reprezintă instituții puternice și asociații profesionale importante, precum: Răzvan Prisada (președintele ANMDM), Cecilia Radu (președintele ARPIM), Cătălina Pîntea (președintele ADRFR) dar și companii puternice precum: Pfizer, Roche, UBC sau Viatris.

Cu mare bucurie anunțăm și prezența pe agendă a unor asociații puternice, care au reușit să susțină proiecte majore, care au schimbat viața multor pacienți și din ale căror experiențe vom căuta să învățăm cât mai mult. Sesiunea ”Registrele pentru pacienți: instrumente pentru siguranța pacientului” aduce în fața participanților pe Alina Pătrăhău, fondatoarea Asociației Dăruiește Aripi, cei care au reușit să dezvolte și susțin în continuare registrul oncologic dedicat copiilor, în discuție cu Carmen Ungurean, Șef secție prevenirea BNT, Coordonator prevenție și screening pentru cancer la Institutul Național de Sănătate Publică. 

Siguranța pacientului psihiatric” este momentul în care alături de prof. dr. Cătălina Tudose, cea care conduce Departamentul de neuroștiințe clinice la Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila din București și Cătălina Constantin, Directorul Centrului Național de Sănătate Mintală și Luptă Antidrog, cu sprijinul oferit de Ștefan Bandol, Președintele Asociației Aripi vom căuta soluții pentru pacienții cu probleme psihice din România.

Partenerii acestei ediții

Cea de-a zecea întâlnire a comunității asociațiilor de pacienți nu ar fi fost posibilă fără susținerea partenerilor: Alliance Healthcare RomâniaAlphega Farmacie, Angelini Pharma, Medical Simulator ProjectsNord – Grupul medical ProvitaPfizerRegina MariaRocheSanofiUCB și Viatris.

Înscrierile pentru asociațiile de pacienți interesate de eveniment continuă aici: https://www.caspa.ro/asociatii-de-pacienti-participare-la-conferinta-nationala-caspa-editia-10/.  

Mai multe detalii despre temele abordate, speakerii implicați și programul conferinței sunt disponibile pe pagina evenimentului: https://www.caspa.ro/conferinta-nationala-caspa-editia-10/.

Despre Caspa – Comunitatea Asociațiilor de Pacienți 

Comunitatea Asociațiilor de Pacienți Caspa.ro se reunește în mod tradițional de 2 ori pe an, primăvara și toamna și include asociațiile de pacienți din întreaga țară, indiferent de patologia căreia i se adresează. Dezvoltată de Oameni și Companii din anul 2015, cu scopul de a sprijini și de a crește vizibilitatea comunității de pacienți din România, comunitatea CASPA a reușit reunirea membrilor săi în 9 ediții ale conferințelor naționale și mai bine de 30 dezbatarei profesionale, online sau offline, iar din anul 2017 beneficiază și de propria platformă digitală, www.caspa.ro.

Rămâneți conectați la activitățile comunității abonându-vă la newsletterul săptămânal aici: https://www.caspa.ro/newsletter/ sau urmărindu-ne pagina de Facebook sau Linkedin.