Dezbaterea profesională Management Modern în Oncologie, organizată pe 19 martie 2019 la Hotel Ramada în Craiova a fost momentul potrivit unei discuții aplicate dedicate metodelor de eficientizare a programului național de oncologie cost- volum. Evenimentul organizat de Oameni și Companii, în parteneriat cu Bristol-Myers SquibbFarmexpert și B. Braun, cu susținerea partenerului instituțional ANMCS – Autoritatea Națională pentru Managementul Calității în Sănătate, a reunit peste 20 dintre specialiștii craioveni direct implicați în gestionarea Programului Național de Oncologie Cost-Volum.    

Dr. Marius Geantă, Președintele Centrului pentru Inovație în Medicină a prezentat progresele înregistrate în domeniul oncologiei, zonă în care inovația are o ascensiune exponențială: peste 2.000 de medicamente imuno-oncologice se află în dezvoltare în acest moment, pentru mai mult de 300 de tipuri de cancer.

Specialiștii craioveni direct implicați în gestionarea programului au discutat aplicat despre impedimentele din cadrul programului și despre ce ar putea fi îmbunătățit pentru a putea crește calitatea și eficiențaprogramului. Cu toții au recunoscut faptul ca procedurile actuale de achiziții publice sunt foarte greoaie și anevoioase. . Utilitatea dezvoltării unor proceduri speciale pe zona de sănătate în achizițiile publice a fost susținută de toți cei prezenți. Roxana Voicu, consultant specializat pe zona de achiziții publice a prezentat provocări și posibile abordări în contextul legislației de achiziții publice naționale și europene, pentru acoperirea nevoilor de medicamente in cel mai scurt timp posibil.

Programul de Management Modern în Oncologie este unul de comunicare profesională, dedicat specialiștilor implicați în gestionarea Programului Național de Oncologie, dezvoltat de Oameni și Companii încă din anul 2012. Programul include instrumente offline (conferințe, dezbateri profesionale și simpozioane) și digitale (rapoarte specializate și campanii de comunicare publică), cu focus pe zona de politici medicale și management medical.

În 2019, una din temele majore pe care le abordează programul este accesul pacienților la medicamente și tehnologii inovatoare în sistemul de sănătate românesc, alături de posibilitatea modernizării și eficientizării modului de funcționare a Programului Național de Oncologie. În acest an, programul se desfășoară cu susținerea partenerilor Bristol Myers Squibb, Farmexpert și B. Braun, alături de partenerul instituțional Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS).