Managerul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Maria” Iaşi, Alina Belu, a anunţat că unitatea medicală pe care o conduce este primul spital de pediatrie din ţară care va avea un compartiment special destinat copiilor cu autism.

Potrivit sursei citate, noua structură a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Maria” Iaşi prevede înfiinţarea, în premieră, a Compartimentului de psihiatrie pediatrică. Acesta va avea cinci paturi şi va fi adresat copiilor cu patologie din spectrul autist.

„În ultimul timp, medicii spitalului s-au confruntat cu solicitări din partea părinţilor ai căror copii au fost diagnosticaţi cu această patologie. De altfel, pentru înfiinţarea acestui compartiment, care are în structură, printre altele, un logoped şi un psiholog, au fost purtate discuţii cu reprezentanţii asociaţiilor naţionale care au ca specific de activitate spectrul autism. Astfel, noul compartiment răspunde nevoilor copiilor şi părinţilor”, afirmă managerul Spitalului pentru Copii, Alina Belu.

Conform sursei citate, pentru prima dată în cei peste 50 de ani de funcţionare, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii din Iaşi, pacienţii pot beneficia de îngrijire medicală în toate specialităţile.

„Ca noutate, în spital va funcţiona, pe lângă cele existente, şi câte un compartiment pentru boli infecţioase (cu 15 paturi), genetică (3 paturi). Pentru monitorizare post-transplant hepatic a fost infiinţat un compartiment de Chirurgie hepato-bilo-pancreatică. Noul compartiment chirurgical de Oftalmologie, cu 5 paturi, va deveni funcţional începând cu data de 1 noiembrie, ceea ce reprezintă un pas important pentru unitatea pediatrică ieşeană având în vedere numărul mare de pacienţi care se adresează spitalului. Medicii sunt pregătiţi să preia şi să intervină în cazul tumorilor oculare, patologiilor oculare ale nou-născutului şi prematurului, precum şi în cazul diverselor malformaţii oculare”, mai menţionează sursa citată. AGERPRES