Denumire Asociatie:  Asociatia Sports & Diabetes
Titlu Proiect:  Sports & Diabetes
Perioada desfasurarii proiectului:  2018
Parteneri: NovoNordisk, Medtronic
Descriere proiect: “Uniți de pasiunea pentru sport, generăm schimbarea pentru a combate diabetul zaharat”

Sports & Diabetes este o echipă formată din sportivi amatori, diagnosticați cu diabet zaharat de tip 1, insulino-dependent, uniți de entuziasmul și pasiunea pentru sport: alergare, ciclism, înot. Prin tot ceea ce facem ne dorim să contribuim la combaterea diabetului zaharat și să schimbăm percepția asupra diabetului! Ne dorim să inspirăm și să încurajăm persoanele cu diabet să facă sport, pentru că activitatea fizică este cel mai bun lucru pe care fiecare dintre noi îl poate face pentru menținerea unei sănătăți fizice și psihice optime.
În ultimii ani am participat la diferite competiții sportive, atât individual, cât și în echipă: triathlon, duatlon, alergare și ciclism.
Fiecare competiție pe care o încheiem ne motivează să continuăm cursa împotriva diabetului zaharat, să ne depășim limitele și să arătăm că viața cu diabet nu înseamnă o piedică în fața pasiunii pentru sport.
Sperăm ca prin activitatea noastra sa arătăm că diabetul nu te poate opri din ceea ce îţi place să faci şi că fiecare persoană cu diabet îşi poate urma visul.