Ansamblul Imago Mundi va susţine pe 31 martie, începând cu ora 19,00, pe scena Sălii Auditorium a Muzeului Naţional de Artă, un concert caritabil în beneficiul copiilor cu autism.

“Avem 500 de copii cu autism în grijă şi când spun 500 de copii nu mă refer doar la copii, ci mă refer şi la familiile lor, pentru că este important să ştiţi că autismul nu afectează doar copilul, ci întreaga familie şi mediul său, prieteni şi tot ceea ce îl înconjoară. De aceea, eforturile pe care le facem, inclusiv prin acest eveniment, sunt de a duce în faţa societăţii conştientizarea autismului”, a declarat Laura Lazăr de la Asociaţia Help Autism.

Ea a spus că, pe 2 aprilie, asociaţia va marca, prin diferite evenimente organizate în centrele Help Autism din Bucureşti şi Suceava, Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului. “Ne dorim ca evenimentul ‘Suflet în culori’ să se bucure de participarea unui public cât mai numeros şi generos, care să contribuie în mod efectiv la ameliorarea problemelor celor care au nevoie”, a afirmat Doris Mircea, coordonator al Centrului InfoEuropa.

Luminiţa Arvunescu de la Asociaţia pentru Muzică, Artă şi Cultură a spus că participarea organizaţiei la proiect reprezintă “un mod de a se implica în prezentul nostru”. “Muzica vindecă şi sunt sigură că vom simţi acest lucru ascultându-i pe artiştii minunaţi de la Imago Mundi. Într-adevăr, au fost artişti excepţionali de fiecare dată în concertele ‘Suflet în culori’ şi asta atrage atenţia cu atât mai mult asupra cauzei pe care o susţine Help Autism. Sunt onorată, sunt bucuroasă, îmi aşez şi eu toate culorile din sufletul meu alături de această cauză şi mă voi strădui să o reprezint aşa cum se cuvine”, a declarat Alice Năstase Buciuta, cea care va prezenta evenimentul de duminică.

Concertul caritabil de muzică clasică a luat fiinţă ca o îmbinare a dorinţei Asociaţiei pentru Muzică, Artă şi Cultură de a oferi sprijin pentru persoane aflate în dificultate şi a obiectivului Asociaţiei Help Autism de a susţine recuperarea copiilor diagnosticaţi cu autism.

Evenimentul este al şaselea de acest gen prin care Asociaţia Help Autism marchează Ziua Internaţională a Conştientizării Autismului.

Fondurile colectate din participarea la eveniment vor fi direcţionate către programele de terapie pentru copiii cu autism din cadrul Asociaţiei Help Autism. Cei care vor să participe la eveniment pot intra pe link-ul https://helpautism.galantom.ro/fundraising-pages/view?id=7734 pentru a dona o oră de terapie copiilor cu nevoi speciale.

Ediţia din acest an este organizată de Asociaţia pentru Muzică, Artă şi Cultură şi Asociaţia Help Autism, cu sprijinul Kaufland România, Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale şi al Muzeului Naţional de Artă al României, în parteneriat cu Centrul InfoEuropa din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Wagner Arte Frumoase şi Poveşti, Floria.ro. AGERPRES