Denumire Asociatie: Asociatia Diabeticilor din Gheorghieni
Titlu Proiect: Tine diabetul sub control cu ajutorul miscarii
Perioada desfasurarii proiectului: 2018.10. 01 – 2019. 10.01
Valoarea proiectului: 30.600 lei (abonament sala un an pt. 15 pers + teste de masurare a glicemiei 50 pe luna pe pers
Parteneri: Suntem in cautare de parteneri pentru acest proiect.
Descriere proiect: Miscarea regulata este o parte esentiala in gestionarea diabetului, alaturi de planificarea unei alimentatii echilibrate, de administrarea corecta a medicatiei care a fost prescrisa si de gestionarea stresului. Prin cresterea sensibilitatii la insulina (ca rezultat al activitatii fizice) celulele organismului sunt mai capabile sa foloseasca orice insulina disponibila pentru a prelua glucoza in timpul efortului fizic, dar si dupa acesta.
Cand muschii se contracta in timpul activitatii fizice, ei stimuleaza un alt mecanism, care este complet separat de insulina. Acest mecanism permite celulelor sa aiba acces la glucoza si s-o foloseasca pentru energie chiar daca insulina este disponibila sau nu.
Astfel, miscarea fizica duce la scaderea glicemiei pe termen scurt, iar daca practici regulat o activitate fizica de asemenea va scadea si nivelul hemoglobinei glicate (A1C).
Exercitiul fizic este foarte important in controlul glicemiei si in reducerea riscului aparitiei complicatiilor diabetului si la persoanele cu diabet de tip 2. Acesta poate contribui la fortificarea inimii, la scaderea tensiunii arteriale si la scaderea nivelului de stres, toti fiind factori importanti in controlul diabetului de tip 2.
Miscarea ajuta la scaderea colesterolului.Va scadea riscul de a suferi un accident vascular cerebral.
Exercitiile fizice regulate contribuie si la controlul tensiunii arteriale.
Caloriile arse vor ajuta sa pierzi in greutate sau sa-ti mentii silueta.
Vei avea mai multa energie pentru activitatile zilnice.
Te vei elibera de stress, vei reduce riscul sau simptomele de depresie si iti vei imbunatatii calitatea vietii, caci exercitiile fizice induc starea de bine
Poti preveni sau amana aparitia diabetului de tip 2, iar daca ai deja aceasta afectiune pot preveni aparitia complicatiilor.
Sportul ajuta la prevenirea afectiunilor cardiovasculare, iti vei intari inima si iti vei imbunatati circulatia sangelui. Pentru aceste motive am decis sa initiem acest proiect,