Category: Infografic

Infografic: Ce este important de știut despre amiloidoza hATTR

Amiloidoza ereditară tip transtiretină (hATTR) este o boală rară, progresivă și letală. În timp ce amiloidoza ATTR de natură sălbatică afectează în primul rând inima, amiloidoza hATTR afectează mai multe organe și sisteme ale corpului, cum ar fi inima, sistemul nervos, tractul gastro-intestinal și rinichii.

Read More

Diabetul și riscul Bolilor Cardiovasculare

Studiul a fost realizat la nivel global și adresat membrilor Federației Mondiale a Inimii (WHF) și Federației Internaționale a Diabetului (IDF) despre diabet și riscul apariției bolilor cadiovasculare.

Read More

Plasma: situația colectării la nivelul UE în 2021

Terapiile derivate din plasmă reprezintă unicul tratament pentru aproximativ 300.000 de pacienți la nivelul întregii Uniuni Europene, care suferă de imunodeficiențe primare și secundare, neuropatii, hemofilie, alte boli rare, boli autoimune, boli cronice etc.

Read More

Medicul Liviu Șerbănoiu, despre CardiOnline: Programul de telereabilitare cardiacă va urma cu strictețe toți pașii unui program convențional de recuperare cardiacă

Drd. Liviu-Ionuț Șerbănoiu, medic cardiolog la Spitalul Clinic de Urgență ”Bagdasar-Arseni” și doctorand UMF Carol Davila, București, a vorbit pentru comunitatea CardiologieModernă.ro despre CardiOnline, o aplicație dezvoltată atât pentru web, cât și pentru telefonul mobil, în scopul efectuării recuperării cardiace la domiciliu.

Read More

Infografic: Ce este important de știut despre amiloidoza Wt-ATTR

TTR este o proteină naturală produsă în special în ficat. Rolul său este de a transporta hormonul tiroxină și retinol (vitamina A) în corp, de unde și numele său de transtiretină. În amiloidoza ATTR, proteina TTR devine instabilă, se pliază greșit și formează depozite de amiloid în diferite organe.

Read More

Plasma: materie primă pentru terapii salvatoare

Plasma joacă un rol foarte important în dezvoltarea de medicamente care uneori, reprezintă unica şansă la viaţă pentru cei care suferă de afecţiuni precum imunodeficienţele primare şi secundare, neuropatii, boli autoimune, hemofilie sau boli rare.

Read More

Infografic: Beneficiile chirurgiei bariatrice

Obezitatea este o afecțiune medicală cu multe riscuri și efecte adverse asupra sănătății, ce conduce la o speranță de viață redusă și la probleme de sănătate. Chirurgia bariatrică s-a dovedit cel mai eficient tratament al obezitătii morbide.

Read More
Loading
var res = str.replace("Microsoft", "W3Schools");