Category: Infografic

Infografic: Efectele adverse ale antibioticelor

Ori de câte ori sunt administrate antibiotice pot apărea anumite reacții adverse. Cu toate acestea, antibioticele pot salva vieți. Atunci când antibioticele sunt necesare, beneficiile depășesc riscurile efectelor secundare.

Read More

INFOGRAFIC: Cum apare rezistența la antibiotice?

Rezistența la antibiotice apare atunci când germeni precum bacteriile și fungii dezvoltă capacitatea de a combate medicamentele concepute pentru a le ucide. Dacă antibioticele își pierd eficacitate, se pierde și capacitatea de a trata infecțiile, precum cele care duc la sepsis.

Read More

INFOGRAFIC: Bolile cardiovasculare – simptome specifice

Conceptul de „boală cardiacă” se referă la mai multe afecțiuni cardiace, fiecare prezentând simptome diferite. Bolile cardiovasculare prezintă simptome diferite de la o persoană la alta, în funcție de tipul de boală, de severitatea acesteia și de alți factori.

Read More

INFOGRAFIC: Utilizați antibioticele în mod responsabil!

Apariția și răspândirea rezistenței la antibiotice, altfel spus a capacității bacteriilor de a rezista la acțiunea unui antibiotic, a devenit o problemă recunoscută la nivel mondial. Rezistența la antibiotice limitează drastic numărul de antibiotice disponibile pentru tratarea bolilor.

Read More

4 semne și simptome comune ale hemofiliei

Este foarte important să diagnosticăm și să tratăm tulburările de sângerare din timp, deoarece sângerarea necontrolată este un risc pentru viață, la fel ca și deteriorarea pe termen lung a mușchilor și articulațiilor.

Read More
Loading
var res = str.replace("Microsoft", "W3Schools");