Category: Infografic

4 semne și simptome comune ale hemofiliei

Este foarte important să diagnosticăm și să tratăm tulburările de sângerare din timp, deoarece sângerarea necontrolată este un risc pentru viață, la fel ca și deteriorarea pe termen lung a mușchilor și articulațiilor.

Read More

INFOGRAFIC: Factorul X sau deficitul Stuart-Prower

Deficitul de Factor X sau Stuart-Prower este o afecţiune hemoragică congenitală cu frecvenţă redusă în populaţie. Mecanismul de transmitere a defectului genetic în sinteza FX este autozomal recesiv. Ambele sexe sunt afectate în mod egal.

Read More

Infografic: Femeile și tulburările de sângerare

Potrivit unui studiu din 2021 pe aproape 30.000 de persoane, realizat de cercetătorii de la Centers for Disease Control and Prevention, aproape o cincime dintre pacienții cu hemofilie ușoară internați în centrele de tratament din SUA erau femei.

Read More

INFOGRAFIC: Rolul vital al sănătății rinichilor

Boala cronică de rinichi este o boală ”silențioasă”, foarte greu de înțeles. Din această cauză este importantă conștientizarea asupra rolului vital al sănătății rinichilor, astfel încât pacientul să poată acționa. Creșterea nivelului de conștientizare poate fi realizată de către cadrele medicale prin comunicarea și educarea pacienților cu afecțiuni renale.

Read More
Loading
var res = str.replace("Microsoft", "W3Schools");