Category: Infografic

Ce îi motivează pe români să adopte obiceiuri de viață sănătoase?

Asociația Credu, asociație specializată în educarea în sănătate, a publicat concluziile celui mai recent studiu care examinează tendințele de sănătate și alegerile sănătoase în rândul adulților. Studiul a fost realizat în perioada noiembrie 2023 – martie 2024, pe un grup de 413 persoane cu scopul de a obține informații despre percepțiile, comportamentele și aspirațiile lor legate de sănătate.

Read More

Infografic: Traseul pacientului pentru vaccinarea antigripală

Pentru pacienții cronici și persoanele peste 65 de ani, vaccinul este compensat, cu condiția sa meargă la medicul de familie sa îi ceară să îl prescrie și apoi la farmacie să îl ridice.De asemenea, pentru persoanele peste 45 de ani, vaccinul este compensat 50%.

Read More

Infografic: Efectele adverse ale antibioticelor

Ori de câte ori sunt administrate antibiotice pot apărea anumite reacții adverse. Cu toate acestea, antibioticele pot salva vieți. Atunci când antibioticele sunt necesare, beneficiile depășesc riscurile efectelor secundare.

Read More

INFOGRAFIC: Cum apare rezistența la antibiotice?

Rezistența la antibiotice apare atunci când germeni precum bacteriile și fungii dezvoltă capacitatea de a combate medicamentele concepute pentru a le ucide. Dacă antibioticele își pierd eficacitate, se pierde și capacitatea de a trata infecțiile, precum cele care duc la sepsis.

Read More

INFOGRAFIC: Bolile cardiovasculare – simptome specifice

Conceptul de „boală cardiacă” se referă la mai multe afecțiuni cardiace, fiecare prezentând simptome diferite. Bolile cardiovasculare prezintă simptome diferite de la o persoană la alta, în funcție de tipul de boală, de severitatea acesteia și de alți factori.

Read More

INFOGRAFIC: Utilizați antibioticele în mod responsabil!

Apariția și răspândirea rezistenței la antibiotice, altfel spus a capacității bacteriilor de a rezista la acțiunea unui antibiotic, a devenit o problemă recunoscută la nivel mondial. Rezistența la antibiotice limitează drastic numărul de antibiotice disponibile pentru tratarea bolilor.

Read More
Loading
var res = str.replace("Microsoft", "W3Schools");