Category: Interviu

Conf. dr. Anca Pantea Stoian: Înțelegerea factorilor de risc și adoptarea unor măsuri preventive reduce riscul de a dezvolta diabet zaharat

”Detectarea factorilor de risc și intervenția rapidă pot fi facilitate prin monitorizarea nivelurilor de glucoză din sânge și testarea frecventă, mai ales la persoanele cu risc crescut de a dezvolta diabet” atrage atenția conf. dr. Anca Pantea Stoian, medic primar diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, vicepreședinte al Asociației Central-Europene pentru Diabet (CEDA).

Read More

Dr. Oana Pop: Diabetul zaharat și riscul de fracturi

Persoanele care suferă de diabet zaharat de tip I /II prezintă un risc crescut de a dezvolta în timp osteoporoză, totul depinzând de durata și evoluția bolii de bază – diabetul zaharat – dar și de controlul glicemic al acestuia, spune Dr. Oana Pop.

Read More

Valentin Gorbănescu, Country Manager Alphega România: Vaccinarea antigripală în farmacie cred că va fi un act medical de rutină în cel mult doi ani

Farmaciile comunitare devin un actor important în campania de vaccinare antigripală din acest sezon atât ca eliberator al vaccinului prescris de medicul de familie, cât și ca vaccinator (în cazul farmaciilor autorizate ca centre de vaccinare).  În interviul cu Valentin Gorbănescu, Country Manager Alphega România discutăm despre această nouă dinamică și provocările firești pe care le ridică pentru medici, farmaciști și pacienți.

Read More

Dr. Ovidiu Palea, fondatorul Nord-Grupul Medical Provita: Spitalul Nord Pipera va fi cel mai complex spital multidisciplinar din România

«Anul 2022 a venit pentru noi cu trei premiere – deschiderea primei clinici din afara Capitalei, la Suceava, achiziția unui nou laborator și schimbarea denumirii, din Grupul Provita, ȋn Grupul Nord. Dar, de departe, cea mai mare investiție este  SPITALUL NORD PIPERA, cel mai complex spital multidisciplinar din România în clipa de față, investiție ce va depăși 20 milioane de euro», spune Dr. Ovidiu Palea, Medic Primar Anestezie și Terapie Intensivă, fondatorul Nord-Grupul Medical Provita.

Read More

Ce trebuie să știi atunci când faci planuri de vacanță, dacă ai diabet

Gabriela Airinei, de la Asociația de diabet „Da, și eu pot”, prima femeie din România, cu diabet de tip 1, care a făcut turul României pe bicicletă, recomandă ca primele lucruri pe care să le împachetezi să fie medicamentele și consumabilele pentru tratamentul zilnic. În acest fel, poți fi sigur că iei cu tine tot ce îți este necesar.

Read More
Loading
var res = str.replace("Microsoft", "W3Schools");