Category: Preventie

SECŢIUNE SUSŢINUTĂ DE


 

Ziua Aderenței la Tratament: 15 noiembrie 2022

Comunitatea Asociațiilor de Pacienți – Caspa.ro se reunește marți, 15 noiembrie 2022, de la ora 16.00, pentru a marca ”Ziua Aderenței la Tratament”. Va fi prima manifestare științifică dedicată acestei zile și momentul potrivit pentru a discuta despre importanța aderenței la tratament și cum poți răspunde provocărilor care îți apar în calea continuării constante a tratamentului

Read More

A fost lansată o campanie de informare privind importanţa testării în cazul bolilor virale, inclusiv COVID-19

Campania de informare „Noua rutină de sănătate” privind importanţa testării în cazul bolilor virale, inclusiv COVID-19, a fost lansată de Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice, Societatea Naţională de Medicina Familiei, Institutul Naţional de Boli Infecţioase ‘Matei Balş’ şi Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale ‘Victor Babeş’.

Read More

Când este necesară biopsia de prostată?

Prof. Dr. Nicolae Crișan, medic primar urolog la Spitalul Sf. Constantin din Brașov  și la Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca, ne răspunde la această întrebare, oferindu-ne mai multe informații utile.

Read More

Ce reprezintă analiza Free PSA?

Conf. Dr. Bogdan Petruț, medic primar urolog la Institutul Oncologic Cluj-Napoca și la Spitalul Pelican Oradea, ne explică în amănunt ce reprezintă analiza free PSA.

Read More

De ce este atât de importantă testarea PSA?

Pacientul trebuie să știe că, mergând la medic, făcând acest marker PSA, poate să depisteze o potențială afecțiune oncologică a prostatei, un cancer, într-un stadiu curabil, explică Conf. Dr. Constantin Gîngu, medic primar urolog la Institutul Fundeni și Spitalul Sanador.

Read More

De ce este importantă efectuarea unui test de sânge PSA?

De ce este importantă efectuarea unui test de sânge PSA, chiar și în lipsa unor simptome evidente, dar și care sunt modificările pe care le poate observa un pacient, care să indice necesitatea unui consult urologic, aflăm de la Dr. Gheorghe Niță.

Read More
Loading
var res = str.replace("Microsoft", "W3Schools");