Category: Preventie

SECŢIUNE SUSŢINUTĂ DE


 

Prof. univ. dr. Cătălina Poiană: Către 2035 prevalenţa copiilor cu suprapondere şi cu obezitate va fi aproape la 50%

”Poate cel mai alarmant lucru este că încă din copilărie obezitatea începe să vină cu nişte complicaţii, respectiv cu modificări ale profilului lipidic de tip aterogen, cu modificări ale homeostatului glicemic şi cu valori crescute ale tensiunii arteriale care pot fi toate atribuibile unui indice de masă corporală crescut” susține prof. dr. Cătălina Poiană în cadrul întâlnirii organizate la Craiova în această săptămână.

Read More

Prof. Dr. Cornelia Bala: Noul Ghid facilitează aplicarea unor metode bazate pe evidențe în ceea ce privește managementul bolii piciorului legată de diabet

”Mi-a făcut plăcere să contribui la adaptarea în limba română a acestui Ghid, în speranța că va contribui la un mai larg acces la acest document în rândul colegilor de diverse specialități care contribuie la prevenirea și îngrijirea patologiilor piciorului legate de diabet”, susține prof. dr. Cornelia Bala.

Read More

Menținerea sănătății la menopauză: sfaturi esențiale de la dr. Daciana Toma, medic de familie

În cadrul unui recent webinar dedicat sănătății femeilor – ”Menopauza: perspective interdisciplinare”,  dr. Daciana Toma, medic de familie, a discutat despre importanța menținerii sănătății în perioada menopauzei și despre screening-urile esențiale pe care femeile trebuie să le efectueze în această etapă a vieții. Dr. Toma a subliniat necesitatea unui continuum de îngrijire pentru a asigura o bunăstare fizică, mentală și socială completă.

Read More

Dr. Georgeta Inceu: Ghidul IWGDF este un instrument esențial, cu recomandări clare, detaliate și utile privind gestionarea piciorului diabetic

”Ghidul IWGDF 2023 este un instrument esențial pentru profesioniștii din domeniul sănătății, oferindu-le un set clar de recomandări pentru prevenirea și gestionarea complicațiilor asociate piciorului diabetic” susține Dr. Georgeta Inceu, medicul diabetolog care a coordonat traducerea și adaptarea capitolului ”Ghid practic privind prevenirea și gestionarea piciorului diabetic” din noul Ghid IWGDF 2023. Noul Ghid va fi lansat joi 20 iunie 2024, online, ora 18.00, în prezența tuturor specialiștilor implicați în adaptarea Ghidului în limba română.

Read More
Loading
var res = str.replace("Microsoft", "W3Schools");