Category: Preventie

SECŢIUNE SUSŢINUTĂ DE


 

Românii au acces la 7 noi vaccinuri compensate începând cu 1 decembrie

După compensarea vaccinului gripal de la 1 octombrie, o serie de alte 7 vaccinuri pentru adulți sunt compensate începând cu 1 decembrie, respectiv: vaccinul pneumococic, vaccinul meningococic, vaccinul HPV, vaccinul diftero-tetano-pertussis acelular pentru adult (dTPa), vaccinul hepatitic B (VHB), vaccinul rujeolă–oreion-rubeolă (ROR) și vacinul varicelic.

Read More

„Cancerul Colorectal. Ghid de prevenţie” – lansat de Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România şi Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Carol Davila” au lansat „Cancerul Colorectal. Ghid de prevenţie”, materialul adresat pacienţilor deja diagnosticaţi şi familiilor lor, dar şi tuturor persoanelor care vor să afle mai multe despre această afecţiune.

Read More

Fier Alert!, Campanie de informare privind Carența de Fier și implicațiile acesteia

Cu ocazia Zilei Mondiale de conștientizare a Carenței de Fier, marcată în fiecare an la nivel mondial în data de 26 noiembrie, Asociaţia Persoanelor cu Boli Inflamatorii Intestinale din România (ASPIIR) continua campania de informare Fier Alert!, având ca obiectiv educarea pacienților cu BII cu privire la carența de fier și la soluțiile de tratament de care pot beneficia.

Read More

Caravana medicală ”Nu am făcut destul”: Cinci persoane depistate cu cancer în opt weekenduri, la a X-a ediție

Peste 11.500 de persoane din mediul rural au beneficiat, în cei 10 ani de existenţă a Caravanei ”Nu am făcut destul”, de testări medicale gratuite în urma cărora 33 de persoane au fost depistate cu cancer, dintre care cinci la ediţia din acest an intitulată „De 10 ani salvăm vieţi”, a afirmat Cezar Irimia, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC).

Read More
Loading
var res = str.replace("Microsoft", "W3Schools");