Category: Preventie

SECŢIUNE SUSŢINUTĂ DE


 

Conf. dr. Anca Pantea Stoian: Înțelegerea factorilor de risc și adoptarea unor măsuri preventive reduce riscul de a dezvolta diabet zaharat

”Detectarea factorilor de risc și intervenția rapidă pot fi facilitate prin monitorizarea nivelurilor de glucoză din sânge și testarea frecventă, mai ales la persoanele cu risc crescut de a dezvolta diabet” atrage atenția conf. dr. Anca Pantea Stoian, medic primar diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, vicepreședinte al Asociației Central-Europene pentru Diabet (CEDA).

Read More

O româncă din trei este anemică și nu știe

Fiecare a treia femeie în România suferă de anemie din lipsă de fier (anemie feriprivă) și nu știe acest lucru, a anuntat dr. Remus Șipoș, medic de familie și secretar SNMF într-un seminar online de educație în sănătate.

Read More

Ce îi motivează pe români să adopte obiceiuri de viață sănătoase?

Asociația Credu, asociație specializată în educarea în sănătate, a publicat concluziile celui mai recent studiu care examinează tendințele de sănătate și alegerile sănătoase în rândul adulților. Studiul a fost realizat în perioada noiembrie 2023 – martie 2024, pe un grup de 413 persoane cu scopul de a obține informații despre percepțiile, comportamentele și aspirațiile lor legate de sănătate.

Read More

Studiu: Pacienții britanici apreciază investigațiile de diagnostic, dar întâmpină obstacole în accesarea acestora

Pacienții din Marea Britanie doresc un acces mai bun la diagnosticarea timpurie și precisă a problemelor lor de sănătate. Potrivit noilor date ale sondajului realizat de Asociația Pacienților – Patients Association din UK, nouă din zece (90%) dintre persoanele care au completat chestionarul au declarat că ar trebui să fie mai ușor să obțină acces la testele de diagnosticare de care au nevoie. 

Read More
Loading
var res = str.replace("Microsoft", "W3Schools");