Category: Ştiri

Dr. Oana Pop, Medic specialist diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, Hyperclinica Medlife Oradea: Corecția alimentației, mișcarea și somnul sunt esențiale!

Pacienții care suferă de diabet sau obezitate, după perioada Sărbătorilor de iarnă, pentru a se asigura de revenirea organismului la un regim alimentar corect, trebuie să înceapă cu corecția alimentației, prin stabilirea unui orar de mese: 3 mese principale și, eventual, o gustare, mai rar două, mai ales dacă se dorește scăderea ponderală și corecția parametrilor biologici.

Read More

Rodica Molnar, Președinte ASCOTID Mureș: E important să comunici cu medicul și să respecți ce îți cere

Rodica MOLNAR, președintele ASCOTID Mureș și părintele unei tinere cu diabet zaharat de tip 1, a povestit la Ora Pacientului RoDiabet, cum a fost drumul ei de la primirea diagnosticului de diabet zaharat, până la momentul de astăzi, când a devenit vocea sutelor de copii cu diabet și ai părinților acestora în cadrul Asociației ASCOTID -Asociația Copiilor și Tinerilor Diabetic Mureș și a celor din România.

Read More

Sistem automatizat de eliminare a excesului de O2 din saloanele ATI, implementat de compania LIAMED

Numărul de cazuri cu tulpina Omicron ar putea ajunge, în scurt timp, la 800.000 de infectări pe lună, după cum apreciază specialiștii din Ministerul Sănătății. Se va ajunge din nou la supraaglomerarea secțiilor ATI din țară, ale căror probleme au rămas aceleași: instalații învechite și suprasolicitate, echipamente și paturi insuficiente, personal prea puțin și deja surmenat după valurile anterioare ale pandeminei de COVID-19.

Read More

Dr. Farm. Răzvan Prisada: Este nevoie să potențăm și să utilizăm orice specialist avem la îndemână, iar farmacistul este un pilon de bază în ceea ce privește un bun management al diabetului

„În ceea ce privește managementul nonfarmacologic, legat de nutriție, de reducerea aportului caloric, farmacistul trebuie să aloce mai mult timp obținerii de informații de la pacient, să comunice cu medicul curant, ca la final să constituie un real dosar al pacientului”, a susținut Dr. Farm. Răzvan Prisada, Vicepreședintele Colegiului Farmaciștilor din România, în cadrul întâlnirii Comunității OSC – Farmacia Viitorului, organizată cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la descoperirea insulinei.

Read More

Dr. Delia Pintilei Reurean: Viitorul diabetului trebuie să fie unul asumat

”Avem nevoie de asumare din partea tuturor: a medicilor, care pot face mai mult pentru pacient, a pacienților, care să respecte indicațiile, tratamentul și regimul alimentar și trebuie să fim conștienți că formăm o echipă în îngrijirea persoanelor cu diabet”, a fost mesajul transmis de dr. Delia Reurean-Pintilei, diabetolog, Director Medical Consultmed, fondator și Director de programe ”Clinica de Nutriție” în cadrul webinarului INSULINA 100: Călătoria, Moștenirea și Drumul înainte din 20 decembrie.

Read More

100 de ani de la administrarea primei injecții cu insulină

11 ianuarie 1922: Adolescentul canadian Leonard Thompson, de 14 ani, este prima persoană căreia îi este administrată prima injecție cu insulină. Evenimentul are loc într-un spital din Toronto și implică echipa canadiană de cercetători formată din medicul Frederick Banting, studentul Charles Best și biochimistul James Collip.

Read More
Loading
var res = str.replace("Microsoft", "W3Schools");