Asociația Medicilor de Familie București – AMFB, a lansat un anunț către medicii de familie care doresc să se implice în deșfășurarea primului program de screening al factorilor de risc cardiovascular.

Institutul Național de Sănătate Publică începe un proiect de prevenție cardiovasculară prin Proiectul de screening al factorilor de risc cardiovascular << Totul pentru inima ta >> dedicat medicilor de familie. Medicii de familie care doresc să se implice vor fi selecționați în baza îndeplinirii condițiilor, în ordinea înscrierii.

La acest proiect poate aplica orice medic de familie, iar dacă sunt doi medici în cabinet, poate aplica fiecare dintre cei doi medici, fiecare cu entitatea juridică proprie.

Target-ul proiectului este de 300 de medici de familie, medicii provenind din:

  • Regiunea Vest: județele Arad, Caraș- Severin, Hunedoara, Timiș;
  • Regiunea Sud-Vest: județele Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea;
  • Regiunea Sud-Est: județele Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea.

Conform AMFB, începând cu data de 21 iulie 2021, demarează achiziția unui pachet de servicii pentru screening cardiovascular în cadrul primului program de screening al factorilor de risc cardiovascular care se derulează la nivel national. Programul este dezvoltat în cadrul proiectului ”Totul pentru inima ta – Program de screening pentru identificarea pacienților cu factori de risc cardiovascular” – POCU/805/4/9/137424”.

Perioada în care pot fi trimise ofertele de achiziție este: 21iulie-3 august 2021 (ora 12:00) iar perioada de contractare este de maximum 3 (trei) luni de la data semnării contractului, cu posibilitatea de prelungire, în mod excepțional, cu maximum o lună.

Fiecare medic de familie a cărui ofertă va fi acceptată în urma procesului de achiziție va încheia un contract pentru identificarea și selectarea, dintre pacienții proprii, a unui număr de 185-240 pacienți din lista proprie cu vârsta de peste 40 de ani (fără antecedente de IMA, insuficiență cardiacă, AVC, cardiomiopatii și valvulopatii) pentru care va realiza minim 2 consultații.

Toți medicii de familie implicați în program vor beneficia de:

  1. un program de formare medicală creditat EMC 2;
  2. un set de echipamente medicale necesare în realizarea screening-ului (electrocardiograf, aparat Holter, taliometru, tensiometru digital și cântar digital) conform specificațiilor de mai jos;
  3. maximum 76,20 Lei fără TVA/beneficiar al pachetului de servicii pentru screening cardiovascular.

Documentele se pot trimite semnate și scanate la adresa de email: officecardio@gmail.com.

Informații suplimentare privind proiectul se găsesc la adresa proiect-cardio.insp.gov.ro.

Detalii suplimentare privind achiziția și contractarea pot fi solicitate la adresa de email: dana.vintila@insp.gov.ro

De asemenea, Caietul de sarcini poate fi accesat pe insp.gov.ro la secțiunea Achiziții 2021