Pe lângă volumele destinate cadrelor medicale și specialiștilor care activează în domeniul sănătății, Editura Amaltea publică regulat și cărți din domeniul literaturii motivaționale. Astăzi vă prezentăm trei dintre cele mai recente titluri din această incitantă categorie.

 

Schimbă-ţi modul de gândire – 200 de metode cu ajutorul cărora poţi avea o viaţă mai bună

Pentru toţi cei care vor să evolueze, să aibă o viaţă mai bună şi succes pe plan personal sau profesional, Dean del Sesto propune o antologie de idei extrem de valoroase, care remodelează mintea şi provoacă modul de gândire! Fiecare idee poate fi aplicată imediat în viaţa de zi cu zi, făcând din cartea de faţă o resursă utilă şi o sursă valoroasă de inspiraţie şi de motivaţie, într-o lume în care lucrurile se desfăşoară într-un ritm extrem de rapid!

Nu trebuie să te mulţumeşti cu ideea că viaţa ta va fi şi mâine la fel ca azi şi redefineşte-ţi existenţa pe toate planurile!

„Cartea de faţă ne trezeşte la realitate, făcându-ne să ne analizăm şi să ne schimbăm tiparele de zi cu zi, cele care ne blochează în mediocritate şi care contribuie la acumularea frustrărilor. De la relaţiile personale la cele de afaceri, adaptată la ritmul şi identitatea fiecăruia dintre noi, ea ne oferă adevărate mostre de înţelepciune, care ne inspiră şi ne ajută să ne schimbăm modul de gândire, dar şi să avem o viaţă mult mai plină de însemnătate şi de satisfacţie“, spune Helen Steinkamp, cofondatoarea platformei Marketplace Women.

 

Dean Del Sesto a lucrat în marketing, branding şi în domeniul dezvoltării afacerilor. La 11 ani, a început prin a vinde bomboane contrafăcute la şcoală, la paisprezece ani vindea avocado la un colţ de stradă, pentru ca în cele din urmă să fondeze şi să construiască una dintre cele mai mari agenţii de advertising din Orange County, California, dovedind că a îndrăgit mereu sectorul de creaţie. În prezent, conduce o agenţie de branding şi comunicare premiată cu numeroase distincţii şi deosebit de interactivă, cu sediul în Laguna Beach, California, şi care poartă numele Breviti. Totodată, este partener la Veracity Colab, o agenţie de consumer marketing video şi B2B din Newport Beach, California. Cu o experienţă de peste 25 de ani în domeniu, Dean s-a implicat în dezvoltarea a peste opt sute de companii pe care le-a ajutat să opereze la nivel global.

 

Arta productivității – Avantajul tău competitiv

Scrisă într-un stil direct și pe înțelesul tuturor, cartea de față este o lectură obligatorie pentru oamenii de afaceri, pentru cei care lucrează în vânzări, pentru antreprenori și pentru oricine își dorește mai mult de la viață. Vei afla cum să îți definești succesul, care este misiunea ta de viață, dar și cum să îți amplifici produc-tivitatea, descoperindu-ți propriile puncte tari în câteva laturi esențiale: motivarea, comunicarea și implementarea.

Jim Stovall este un cunoscut autor, jurnalist și speaker din sfera dezvoltării personale. Începând prin a ne îndemna să ne facem o evaluare onestă, astfel încât să știm unde ne aflăm în prezent, ne explică ce înseamnă o viață productivă și de succes și ne învață cum să ne depășim limitele și să ne atingem potențialul maxim.

 

În ciuda faptului că este nevăzător, Jim Stovall a fost campion olimpic naţional la haltere, un broker de investiţii de mare succes, iar acum este preşedinte al Narrative Television Network. A câştigat mai multe premii Emmy, fiind totodată şi un autor căutat şi un conferenţiar deosebit de activ. Este autorul a peste 30 de cărţi, printre care şi bestsellerul The Ultimate Gift, care a fost ecranizat de către 20th Century Fox într-o peliculă de mare succes cu James Garner şi Abigail Breslin. Trei dintre povestirile sale au fost transformate la rândul lor în filme, iar alte două sunt în curs de apariţie.  Steve Forbes, preşedinte şi CEO al revistei Forbes spune că „Jim Stovall este unul dintre cei mai extraordinari oameni ai vremurilor noastre“.

 

Rezist la refuz – Cum să-ţi depăşeşti teama de respingere şi să devii invincibil

În condițiile în care acceptarea din partea semenilor este una dintre cele mai importante nevoi ale ființei umane, este de la sine înțeles de ce ne afectează atât de tare un refuz sau o respingere. În ciuda succesului pe care l-a obținut din postura de angajat într-o corporație, Jia Jiang, un chinez care s-a mutat în America visând să devină următorul Bill Gates, își vede spulberat primul său demers antreprenorial, fiind respins fără drept de apel. Încercând să își revină de pe urma depresiei care îl copleșise, demarează un experiment de 100 de zile, în care se pune în mod deliberat în situații în care exista o probabilitate foarte mare să fie refuzat, tocmai pentru a reuși să gestioneze neplăcerile aferente.

Învățăm de aici că până și cele mai nebunești dorințe pot fi îndeplinite dacă ceri acele lucruri într-un mod potrivit, vedem cum să ne alegem publicul țintă corect și deprindem totodată metode de dezvoltare a stimei de sine, astfel încât să ne depășim teama de respingere și să trăim mai curajos.

O poveste inspirațională despre învingerea fricii de respingere, care ne arată cum putem transforma un răspuns negativ într-unul pozitiv și cum să fim acceptați pe plan profesional, astfel încât inițiativele noastre să fie adevărate succese!

 

Jia Jiang este fondatorul unui blog foarte popular și al seriei video 100 de zile de respingeri. Povestea sa a fost redată într-o mulțime de publicații, printre care și Bloomberg Businessweek, Yahoo News, Huffington Post, Forbes, Inc.com, MTV, Gawker, Daily Mail, Fox News și CBS’s The Jeff Probst Show. Originar din Beijing, China, Jiang a ajuns în Statele Unite pe când era doar un adolescent, ca să își urmeze visul de a deveni antreprenor. Jiang a absolvit un master în administrarea afacerilor la Universitatea Duke și are o diplomă în IT la Universitatea Brigham Young.