Autoritatea americană de reglementare în domeniul sănătăţii, FDA a aprobat primul dispozitiv-tratament cu perfuzie subcutanată  pentru a trata simptomele legate de mişcare ale bolii Parkinson.

Peste zece milioane de persoane din întreaga lume suferă de această maladie, o afecţiune neurodegenerativă cronică şi progresivă care poate provoca tremurături, rigiditate musculară şi dificultăţi de mişcare şi echilibru. Pacienţii pot prezenta, de asemenea, dischinezie, mişcări involuntare care pot interfera semnificativ cu activităţile zilnice.

Boala afectează sistemul nervos central (creierul şi măduva spinării) şi sistemul nervos periferic, reţeaua de nervi care susţine membrele şi organele corpului (sistemul gastrointestinal, inclusiv digestia, respiraţia, funcţia cardiacă şi tensiunea arterială). Deşi în prezent nu există un tratament pentru Parkinson, există medicamente disponibile pentru a ajuta la reducerea simptomelor.

În Statele Unite, aproximativ un milion de persoanei suferă de boala Parkinson, conform datelor guvernamentale ale Centrelor pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC).

Administraţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA) a autorizat marţi un medicament eliberat pe bază de prescripţie medicală utilizat pentru a trata fluctuaţiile motorii („episoade off”) la adulţii cu boală Parkinson avansată.

 

 

Materialul integral poate fi citit aici: www.360medical.ro