Un program de nutriţie şi sport pentru copiii cu tulburări alimentare, care se va desfăşura până în luna decembrie, a fost demarat de Asociaţia Zi de Bine.

Potrivit unui comunicat al Asociaţiei Zi de Bine transmis, marţi, AGERPRES, programul “La masă cu mine” este adresat copiilor cu vârste cuprinse între 8 şi 14 ani, dar şi părinţilor.

Programul începe cu o tabără de şapte zile, organizată la Straja (Hunedoara), în perioada 9-16 iulie, pentru 33 de copiii cu vârsta între 8-14 ani. În tabără, fiecare copil va fi însoţit de unul dintre părinţi. Copiii şi părinţii vor fi împărţiţi pe grupe de lucru şi vor participa la activităţi gândite şi ghidate de specialişti, un medic nutriţionist, un psiholog şi un specialist în mişcare funcţională, dar şi la activităţi de relaxare, pregătite de instructorii taberei.

Timp de şase luni, specialişti în domenii complementare vor crea obiceiuri sănătoase pentru cei mici, dar şi pentru părinţii lor, cum ar fi mişcarea consecventă, hrănirea regulată cu alimente asociate corect şi gestionarea stresului.

Prin jocuri, exerciţii şi dinamică de grup, copiii vor învăţa în fiecare zi o strategie diferită pentru a le permite să se întoarcă la viaţa de zi cu zi mai bine pregătiţi pentru a face faţă obstacolelor din şcoală şi comunitate, cum ar fi hărţuirea, discriminarea şi alimentaţia nesănătoasă. Părinţii vor participa activ la activităţile gândite cu scopul de a înţelege mai bine problemele de sănătate şi emoţionale ale copilului, aspecte ce ţin de nutriţie sănătoasă.

Pregătirea fizică a fiecăruia se va axa pe exerciţii de postură, motricitate şi coordonare, pentru dezvoltarea vitezei şi reacţiei sau cu greutatea propriului corp.

Programul va continua şi după tabără, cu sesiuni de grup obligatorii (câte una pe lună), alături de specialişti, pentru a monitoriza şi consolida rezultatele obţinute şi pentru a preveni întoarcerea la rutina care a cauzat problemele iniţiale.

Asociaţia pentru prevenirea şi tratamentul tulburărilor de alimentaţie estimează că peste 400.000 de persoane din România se confruntă cu tulburări de alimentaţie. AGERPRES