Programul este inițiat de asociația Autism Voice și se adresează părinților care au copii cu tulburări din spectrul autist, care pot participa gratuit la sesiunile de pregătire.

Buzăul va fi, luna aceasta, primul județ din țară în care va avea loc un training în cadrul programului Pass the Voice, inițiat de asociația Autism Voice, pentru a veni în sprijinul părinților copiilor cu autism. Este vorba de un program național, a cărui organizare depinde de donații. Astfel, cei care doresc organizarea unei sesiuni de training în orașul lor pot organiza campanii de strângere de fonduri, fiind necesari 1.500 de euro pentru ca un astfel de eveniment să poată avea loc.

Prima comunitate care s-a mobilizat pentru a aduce programul în orașul său a fost cea buzoiană, prin intermediul Fundației Comunitare Buzău, cu sprijinul a doi buzoieni pasionați de alergare, care s-au implicat în strângerea sumei necesare.

Aceștia au participat recent la maratonul de la Atena, inițiind cu această ocazie și o campanie se strângere de fonduri prin intermediul platformei Galanton. Au reușit astfel să strângă suma necesară, care a fost donată în contul asociației Autism Voice ai cărei reprezentanți, împreună cu Fundația Comunitară Buzău au pus la punct detaliile organizării primei sesiuni de training din cadrul programului național. Aceasta va avea loc în perioada 21-22 februarie, la sala 13 a Primăriei Buzău, cuprinzând mai multe module. Participarea este gratuită, datorită donației făcute cu ajutorul celor doi buzoieni, sesiunea de training fiind destinată exclusiv părinților care au copii cu autism și doresc să se implice activ în terapia lor.

Articolul integral este disponibil pe www.sanatateabuzoiana.ro.