Unele clase de medicamente pentru diabet pot reduce riscul de complicații ale COVID-19 la pacienții cu T2DM

Unele clase de medicamente pentru diabet pot reduce riscul de complicații ale COVID-19 la pacienții cu T2DM

Rezultatele unui studiu recent arată că unele medicamente ce ajută la reglarea glucozei din sânge și utilizate pentru a trata obezitatea și diabetul de tip 2 pot reduce apariția complicațiilor la pacienții cu COVID-19 și diabet de tip 2.

„Cea mai importantă constatare a acestui studiu pentru clinicieni este efectul extrem de protector al tratamentului cu agoniști ai receptorului peptidei-1 glucagon (GLP-1R) împotriva mortalității la pacienții cu diabet zaharat de tip 2 (T2DM)”, a spus autorul principal, Dr. Patricia. Sue Grigson, Penn State College of Medicine, Pennsylvania.

Având în vedere această constatare și profilul sigur al acestor medicamente, datele sugerează că acestei clase de medicamente, utilizată pentru tratarea DZ tip 2, ar trebui să i se acorde o atenţie mai mare și privită ca strategie de tratament pentru această populaţie vulnerabilă de pacienţi.

Echipa de cercetători a analizat fișele medicale electronice ale a aproape 30.000 de pacienți, în principal din Statele Unite, pacienți care aveau diabet de tip 2 și fuseseră testați pozitiv pentru SARS-CoV-2 în perioada ianuarie-septembrie 2020.

 

Continuarea materialului pe platforma specializată Rodiabet.ro

var res = str.replace("Microsoft", "W3Schools");