Antibioticele au fost lovitura de grație dată multor germeni. Vorbim de bacterii, nu și virusuri. Explic de fiecare dată că nu facem nimic cu antibioticele în infecțiile virale, ba chiar facem mai mult rău”, explică Dr. Adrian Marinescu, medic primar Boli Infecțioase, Director medical al Institutului Național de Boli Infecțioase “Matei Balș”, în cadrul celui de-al doilea episod al Podcastului Antibioticele Mileniului III.

Gazda seriei de dialoguri digitale este Dr. Ștefan Busnatu, șef lucrări la UMF Carol Davila, medic cardiolog la Spitalul „Bagdasar Arseni” din București și Consilier al Ministrului Sănătății pe probleme de digitalizare.

Vizualizați versiunea video, aici:

Episodul anterior al Podcastului Antibioticele Mileniului III poate fi urmărit AICI!

***

Antibioticele Mileniului III este un Program de comunicare profesională și responsabilitate socială, inițiat de compania Antibiotice. În cadrul acestuia sunt abordate teme legate de utilizarea judicioasă a antibioticelor.

Obiectivul programului este de informare pentru a îmbunătăți gradul de conștientizare și înțelegere a rezistenței antimicrobiene și pentru a încuraja cele mai bune practici legate de utilizarea cu responsabilitate a antibioticelor, astfel încât acestea să-și păstreze eficacitatea și în viitor.

Programul are o pagină web, www.AntibioticeleMileniuluiTrei.ro, și un raport special cu cele mai importante noutăți și studii pe aceaste temă, transmis lunar abonaților la platformă.