Pe 12 iulie, de la ora 20, Asociația Română pentru Encefalită Autoimună (AREA) continuă seria de webinarii cu un eveniment care se anunță a fi extrem de interesant. Invitatul acestui webinar va fi Sergio Muñiz-Castrillo, MD, PhD, care va ține o prelegere despre imunogenetică în encefalita autoimună.

Sergio Muñiz-Castrillo este un neurolog specializat în encefalita autoimună și sindroamele neurologice paraneoplazice. În prezent, Dr. Muñiz-Castrillo este cercetător postdoctoral la Universitatea Stanford. Și-a obținut licența în Medicină la Universidad de Oviedo în 2009, finalizându-și rezidențiatul în Neurologie la Spitalul Clínico San Carlos din Madrid în 2014. În 2021, și-a obținut doctoratul în neuroștiințe la Universitatea Claude Bernard Lyon 1. Cercetările sale se concentrează pe caracteristicile imunogenetice ale encefalitelor autoimune, de la predispoziția genetică până la căile imunologice care conduc la scăderea toleranței imune.

Acest eveniment este sprijinit de: The Anti-NMDA Receptor Encephalitis Foundation, Inc., International Autoimmune Encephalitis Society, Global Neuropsychiatry Group, Association Encéphalite Anti NMDAR și International Neuropsychiatric Association.

Evenimentul este unul gratuit și se adresează tuturor celor interesați de neuroimunologie. Pentru a vă înscrie accesați următorul link: https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_lV5YcpOjSQ6pGaYv6BuTTQ#/registration