Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România lansează în data de 21 septembrie un program de workshopuri dedicate reprezentanților asociațiilor de pacienți și ai organizațiilor neguvernamentale de sănătate pe tema COVID 19 și pacienții cronici.
Primul workshop va avea loc miercuri, 21 septembrie 2022, la ora 15,30, pe platforma Zoom. Invitatul special este Dr. Daciana Toma, secretarul general al Societății Naționale de Medicina Familie.
Pandemia nu a trecut, ne mai așteapta noi valuri de COVID-19. Câte, cu ce intensitate, cu ce tulpina – acestea sunt întrebari la care putem emite ipoteze, fără să avem raspunsuri sigure. Iar în fața necunoscutului cel mai bine e să fii asigurat pentru scenariul cel mai sumbru. Cred ca cei mai vulnerabili în aceasta perioadă au fost pacienții cronici pentru ca pe de-o parte ei prezentau riscul de face forme severe de COVID, dar pe de alta parte, în ceea ce priveste managementul bolilor de baza nu au mai reprezentat o prioritate pentru sistem. Ori nu poți vorbi despre ce faci cu pacientii cu COVID fara sa ai in minte particularitatile pacientilor cronicI, la fel cum nu poți vorbi despre ce faci cu pacientii cu boli cronice cu COVID fara sa ai in minte cum pregatesti pacientii cronici pentru un nou eventual val COVID”, spune Dr. Daciana Toma.
Vă puteți înscrie completând formularul de mai jos și veți primi pe emailul linkul de access în platform Zoom: