Denumire Asociatie: Asociația copiilor și tinerilor cu diabet din județul Constanța Sweet Land
Titlu Proiect: Zâmbește dulce
Perioada desfasurarii proiectului: 1 0ct-18 nov 2017
Valoarea proiectului: 1000 euro
Parteneri:  Organizatori: Clubul Interact „Pontus Euxinus”, sub egida Pontus Euxinus Rotary Club Int.

Locație: a. Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” b. Liceul Teoretic „Ovidius” c. Liceul Teoretic „Traian” d. Colegiul Național „Mihai Eminescu” e. Colegiul Național de Arte „Regina Maria” f. Liceul Teoretic „George Călinescu”

Parteneri: Asociația „Sweet Land”  și Spitalul Județean Constanța

Descriere proiect: Ajuns deja la un grad de popularitate ridicat printre elevii constănțeni, proiectul „Zâmbește Dulce” își propune educarea non-formală a tinerilor asupra pericolului reprezentat de diabet. În fiecare an se realizează un parteneriat cu asociația „SweetLand”, prin care aceștia furnizează organizatorii cu teste de glicemie sterile gratuite. Organizatorii mai apoi se împart pe grupe corespunzătoare fiecăruia din liceele-locație și, alături de rezidenți ai Spitalului Județean Constanța, iau teste gratuite de glicemie elevilor și profesorilor din incinta țintă. În urma unui acord scris al semnatului, prin care ia la cunoștință procesul de testare al glicemiei și ce implică, acesta este supus procedurii, ce constă în prelevarea unei mici probe de sânge.
În paralel cu testele de glicemie, în școală se realizează și prezentării ce se dezvoltă în jurul implicațiilor diabetului, cauze, metode de prevenire, etc.