Federaţia Internaţională de Diabet (IDF) marchează și anul acesta Ziua Mondială a Diabetului, la nivel global, pe 14 noiembrie 2021.

Această zi este marcată la nivel international, anual, de toate asociațiile membre ale Federaţiei Internaţionale de Diabet (IDF) și Organizația Mondială a Sănătății, alături de profesioniștii în domeniu dar și de persoanele afectate de diabet, fiind cea mai mare campanie mondială de informare asupra diabetului.

WWD a fost marcată pentru prima oară la 14 noiembrie 1991, din iniţiativa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi a Federaţiei Internaţionale de Diabet (FID).

În fiecare an, campania de Ziua Mondială a Diabetului se concentrează pe o temă dedicată care se desfășoară timp de unul sau mai mulți ani. De asemenea, este și cea mai mare campanie de conștientizare a diabetului din lume.

Tema pentru Ziua Mondială a Diabetului 2021-2023 este Accesul la îngrijirea diabetului – Dacă nu acum, când?

Pe măsură ce numărul persoanelor cu diabet continuă să crească în întreaga lume, scopul acestei noi campanii este să evidențieze importanța asupra accesului la îngrijirea diabetului zaharat pentru persoanele afectate de diabet.

Ziua mondială a diabetului este cea mai mare campanie de conștientizare a diabetului din lume, care ajunge la o audiență globală de peste 1 miliard de oameni din peste 160 de țări. Campania atrage atenția asupra problemelor de o importanță capitală pentru cei cu diabet, reușind să rămână în centrul atenției publice și politice.