Pe 18 octombrie, întreaga lume marchează Ziua Mondială a Menopauzei, eveniment de conștientizare și  focus asupra menopauzei și opțiunilor existente pentru îmbunătățirea sănătății și stării de bine a femeilor aflate în această perioadă.

Potrivit estimărilor Organizației Mondiale a Sănătății, numărul femeilor cu vârsta de peste 60 de ani va crește de la aproximativ 336 de milioane, câte erau înregistrate în anul 2000, la peste un miliard în 20501. În aceste condiții, specialiștii consideră că sistemele de sănătate trebuie să fie cât mai bine pregătite să acorde o atenție sporită stării lor de sănătate.

În contextul Zilei Mondiale a MenopauzeiSocietatea Română de Endocrinologie lansează proiectul de informare Menopauza – Important de știut, prin care se dorește transmiterea de la specialiști către publicul vizat a unor informații științifice legate de problematica menopauzei.

Menopauza este o perioadă prin care trece orice femeie, o perioadă cu provocări specifice pentru sănătate, ce trebuie tratate ca atare. Este important, însă, ca femeile să știe că există metode și soluții pentru a parcurge această perioadă mai ușor, pentru a reduce simptomele și a avea o calitate a vieții crescută.  Pentru aceasta, însă, trebuie să se prezinte la medic, care le poate îndruma și ajuta. Nu trebuie uitat că un stil de viață sănătos și adecvat este unul dintre pașii importanți inclusiv în această perioadă”, a declarat prof. dr. Cătălina Poiană, președintele Societății Române de Endocrinologie.

Anul acesta focusul Zilei Mondiale a Menopauzei este sănătatea oaselor.

Osteoporoza de postmenopauză afectează calitatea vieții femeii din cauza pierderii de masă osoasă înregistrată în această perioadă, prin accentuarea resorbției osoase ca urmare a scăderii estrogenilor.

În cadrul proiectului Menopauza – Important de știutSocietatea Română de Endocrinologie organizează astăzi, de la ora 19:00, un eveniment de informare destinat tuturor femeilor din România. Conferința va fi transmisă pe site-ul Conferinte-LIVE.ro, precum și pe pagina de Facebook a Societății Române de Endocrinologie.

  • Conștientizare
  • Informare
  • Identificarea unor opțiuni de sprijin disponibile pentru îmbunătățirea sănătății și a stării de bine a femeilor în perioada menopauzei
  • Teme ce abordează problematica și implicațiile menopauzei asupra stării de sănătate și de bine a femeii

Astfel poate fi descris, pe scurt, evenimentul din această seară.

Vă așteptăm alături de noi în număr cât mai mare.