Ziua mondială a obezității – 4 martie 2023

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) marchează Ziua Mondială a Obezității în fiecare an pe data de 4 martie cu scopul de creștere a gradului de conștientizare și a educării cu privire la obezitate, la nivel mondial.

Tema Zilei Mondiale a Obezității 2023 este: Schimbarea perspectivelor! Să acționăm azi!

Obezitatea este una dintre cele mai mari provocări ale sistemelor de sănătate la nivel global. Potrivit OMS – Organizației Mondiale a Sănătății, în cazul în care nu vor fi luate măsuri eficiente pentru prevenire şi tratament, după anul 2025 mai mult de 50% din populaţia lumii va fi obeză.

Este o boală cronică gravă, fiind considerată o epidemie globală. Aproximativ 800 de milioane de persoane la nivel global suferă de obezitate. În România, prevalența obezității în rândul populației generale este în creștere.

În România 7 din 10 persoane au risc crescut de obezitate, 58.6%  dintre adulți sunt supraponderali și 28, 2% dintre copii sunt supraponderali.

Este momentul să înțelegem cu toții gravitatea acestui fenomen și povara pe care obezitatea o aduce asupra sistemelor de sănătate dar și asupra persoanelor afectate de boală!

var res = str.replace("Microsoft", "W3Schools");