Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative celebrează Ziua Mondială a Sclerozei Multiple (#WorldMSDay2019) joi, 30 mai 2019! Campania desfășurată în acest an la nivel internațional se axează pe conștientizarea simptomelor invizibile ale sclerozei multiple (#SM), #MyInvisibleMS, și a impactului nevăzut al acestei afecțiuni asupra calității vieții.
Sloganul utilizat este ‘Nu este nevoie să vezi simptomele SM pentru a crede că ele există!’. Campania propune tuturor celor afectați de SM să împărtășească simptomele invizibile ale SM pe care le experimentează și să exprime ceea ce doresc ca ceilalți să cunoască și să înțeleagă despre SM, pentru a schimba concepțiile greșite și pentru a ajuta oamenii să înțeleagă cum pot furniza sprijinul potrivit.

#APANRomania se alătură acestei campanii și organizează diverse activități în acest an, menite să crească gradul de conștientizare a sclerozei multiple în rândul tuturor părților interesate: autorități, specialiști, pacienți și aparținători, companii pharma, public larg etc.

  1.  30 mai: Lansare film ‘CADOUL’, un material destinat aparținătorilor, familiei, prietenilor, colegilor de serviciu si comunității în general, despre conștientizarea simptomelor invizibile ale SM. Distribuire YouTube, social media (FB, Instragam, LinkedIn etc.)
  2.  30 mai: EVENIMENT întâlnire cu autorități, specialiști, reprezentanți oficiali pacienți, pharma, jurnaliști. Localizare: Hotel Concorde 4*, București
  3.  30 mai: ILUMINARE în portocaliu clădire Globalworth (cea de a doua cea mai înaltă clădire din București) ca susținere a cauzei pacienților cu SM. În paralel mesaje digitale de comunicare vor fi distribuite indoor și outdoor
  4.  27 – 31 mai, 09:00 – 19:00: stand Mall Promenada, conștientizare SM și fundraising proiect #SwimathonBucurești, #MSKidsRetreat În egală măsură reprezintă o oportunitate de a întâlni membrii APAN România și a sta de vorbă despre afecțiune, tratamente, schimbări stil de viață, suport moral. Vă așteptăm!