Proiectul „Școala de Poveste” va începe cu amenajarea unei săli nonformale în care elevii, alături de profesori, vor putea desfășura ateliere antibullying, întâlniri ale clubului de șah sau activități creative și lecții remediale. Totodată, una dintre sălile de curs va fi renovată, mobilierul va fi înlocuit iar clasa va fi dotată cu tablă inteligentă.

Partenerii strategici ai Asociației Zi de Bine, Lidl România, Grupul E.ON România, UniCredit Bank și Leroy Merlin, vor oferi 40.000 de euro pentru acest proiect.

„Luna aprilie o dedicăm în totalitate școlii, locul în care ne-am petrecut de fapt copilăria, am împărțit sendvișurile și gândurile, am ascultat pentru prima oară o formație nouă, unde am învățat ce e aia îndrăgosteală, și unde am visat cu ochii deschiși. Acum, ne dorim să le oferim ocazia copiilor să facă toate aceste lucruri într-un spațiu deschis, creativ și colorat, care să le provoace imaginația” au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de BINE.

Asociația Zi de Bine nu se află la primul astfel de proiect educațional. De la laboratoare de informatică sau robotică, până la centre comunitare, clase în aer liber sau săli de sport, Zi de BINE și-a propus să ofere copiilor spații prietenoase, care să le ofere o stare de bine și să-i încurajeze să vină la școală.

“La Școala 36 se sună clopoțelul pentru 900 de copii. Oricât am încerca, tot timpul e ceva de reparat, schimbat, îmbunătățit. Ne bucurăm ca în acest proces să-i avem parteneri pe cei de la Asociația Zi de Bine. Începem prin a renova și mobila prietenos o clasă în care se învață în două schimburi, iar ideea unei săli nonformale ne-a făcut pe toți curioși. E gândită ca un spațiu în care se pot desfășura diverse activități pentru elevi, profesori, părinți: ore de consiliere individuală, grupuri de învățare, ateliere pentru copii și părinți. Abia așteptăm să o vedem gata”, a adăugat Gina Badea, director Școala Gimnazială Ionel Teodoreanu.

Școala Gimnazială Ionel Teodoreanu din București are în total 39 de clase, cu până la 30 de elevi în fiecare clasă și a fost reabilitată ultima dată în anul 2004. În tot acest timp, 1800 de picioare au străbătut aproape zi de zi clasele, laboratoarele, holurile și sala de sport. Școala are nevoie așadar de o împrospătare, iar o echipă de arhitecți a proiectat spațiile creativ, atenția fiind îndreptată la nevoile copiilor.

Cei care doresc să susțină proiectele realizate de Asociația Zi de Bine, o pot face fie printr-un SMS cu textul SUS la 8845, prin donarea zilei de naștere sau prin completarea formularului 230, prin care pot redirecționa, gratuit, 3,5% din impozitul pe venit către o cauză socială. Mai multe metode de implicare pot fi găsite aici: https://www.zidebine.ro/doneaza.