Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, a demarat începând cu data de  1 august un nou proiect de ajutor social. Proiectul “Centrul de Servicii și Resurse P.A.V.E.L. – Sprijin pentru copiii și tinerii cu diagnostic oncologic” este finanțat de către Compania Națională “Loteria Română” S.A, și are o durată de 10 luni.

Scopul proiectului este creșterea speranței de viață a pacienților cu cancer, copii și tineri, prin oferirea unor servicii complexe socio-psiho-educaționale, complementare celor medicale precum și a sprijinului material și financiar necesar pentru acoperirea unor nevoi apărute în timpul tratamentului și a investigațiilor (procurarea unor medicamente, a unor investigații medicale/dispozitive medicale, unor nevoi de transport, produse de igienă, îmbrăcăminte și încălțăminte necesare în spital, precum și unui supliment de hrană în condițiile recomandate de către medicii curanți, etc..). Pentru realizarea scopului propus, sprijinul din partea Companiei Naționale “Loteria Română” S.A. este esențial.

Grupul țintă este reprezentat de 500 copii și tineri diagnosticați cu afecțiuni oncologice, pacienți ai secțiilor de oncopediatrie și hematologie pediatrică cu vârsta cuprinsă între 0-26 de ani și familiile acestora. Beneficiarii sunt pacienți ai Institutului Clinic Fundeni și ai Institutului Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” București. Copiii provin din întreaga țară și în general, fac parte din familii care constituie cazuri sociale (beneficiari ai ajutorului social/venitului minim garantat), iar principala sursă de venit o reprezintă alocația copilului și indemnizația de însoțitor pe care de obicei mama o primește în perioada în care copilul este în tratament.