Asociația Down București anunță deschiderea Cinematografului bucuriei, un proiect de educație prin cineterapie. Micul cinema este amenajat în două spații din incinta asociației, ambele cu ecran de proiecție, având și o zonă plină de culoare, în aer liber. Aici, 75 de copii și tineri cu Sindrom Down vizionează filme ori desene animate și, într-un mediu confortabil și informal, învață modul de abordare pentru diferite situații de viață, ce pot fi dificil de rezolvat: stresul, durerea, abuzul sau pierderea.

Joi seara, pe 12 octombrie, Cinematografului bucuriei a debutat cu un desen animat îndrăgit. Alături de copiii și tinerii cu Sindrom Down a fost prezent și un specialist terapeut, care a discutat cu ei, explicându-le, în același timp, cum se pot raporta la personajele din desenul animat și ce pot învăța din reacțiile lor.

“O seară de film ne deschide tuturor sufletele, ne aduce un răgaz de bucurie alături de cei dragi și, mai ales, ne provoacă să ne punem în pielea personajelor și astfel să învățăm din experiențele lor. Am vrut să le oferim copiilor și tinerilor cu Sindrom Down acest tip de trăiri, care ne dorim să fie și sesiuni de terapie și de învățare pentru ei”, a spus Alexandru Zelko, Vicepreședintele Asociației Down București.

Cinematograful bucuriei – educație prin Cineterapie este un proiect sprijinit de Fundatia Orange prin programul „Susține un ONG” 2023, un fond care oferă finanțare pentru proiecte de filantropie propuse de angajații Orange și dezvoltate alături de o organizație non-profit. Monica Lia, Technical Service Manager, Orange Services s-a implicat alături de mai mulți voluntari Orange în realizarea acestui proiect.