Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, a demarat începând cu 1 ianuarie 2024 un nou proiect, cu o durată de 7 luni. Proiectul “Alături de copiii din spital prin artă, mișcare și terapii multisenzoriale” este sprijinit de Fundația pentru Comunitate și MOL România prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor 2023.

Scopul proiectului constă în îmbunătățirea calității vieții copiilor și tinerilor bolnavi de cancer, precum și a părinților însoțitori, prin acordarea de servicii de terapie prin arte combinate și terapie multisenzorială de relaxare, la ambulatoriul de specialitate, în incinta Institutului Oncologic “Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” București.

Pentru prelungirea efectelor benefice și după încheierea ședințelor cu terapeutul prin arte combinate, vom oferi fiecărui copil sau tânăr un kit de relaxare, ce va conține: fișe diverse (tehnici de relaxare, exerciții de yoga pentru copii, exerciții de mindfulness, exerciții de dezvoltare personală, meditații ghidate, etc.) minge antistres, balonașe de săpun, creioane colorate, mandale, recomandări de muzică relaxantă, etc.

Grupul țintă este reprezentat de aproximativ 175 copii și tineri diagnosticați cu afecțiuni oncologice, pacienți ai secției de oncopediatrie a Institutului Oncologic “Profesor Al. Trestioreanu” București, cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani, alături de însoțitorii (mame sau tați) acestora.

Proiectul își propune să implementeze metode atractive de terapie prin arte combinate și terapie multisenzorială. Terapia prin arte combinate și tehnicile de relaxare multisenzoriale îi ajută să petreacă timpul de așteptare înaintea controlului medical într-un mod cât mai agreabil, le dezvoltă potențialul creativ, imaginația, atenția, răbdarea, motricitatea, susținând recuperarea fizică, emoțională și facilitând o atitudine pozitivă în interacțiunea cu medicul și perceperea durerii.

Mulțumim Fundației pentru Comunitate și MOL România pentru susținerea proiectului “Alături de copiii din spital prin artă, mișcare și terapii multisenzoriale”, implementat de Asociația P.A.V.E.L., finanțarea acestui proiect este esențială în asigurarea stării de bine a copiilor și a părinților din spital.

Pentru informații suplimentare vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon: 021.311.27.00, la adresa de e-mail: patricia.costea@asociatiapavel.ro, sau pe website www.asociatiapavel.ro